Η πρόταση με τα 15λεπτα είναι αστεία

10/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Εγώ στο σχολείο μου εφαρμόζω τα εξής. 

Όταν μπει ο καθηγητής στην αίθουσα η πόρτα κλείνει και δεν μπαίνει κανείς.

Εάν είναι πρώτη ώρα έρχεται στο γραφείο μου τον σημειώνω σε κατάσταση απουσιών πρώτης ώρας και ανάλογα παίρνω τηλέφωνο τον κηδεμόνα.

Μετά του δίνω σημείωμα ότι ενημερώθηκα για να γίνει δεκτός την δεύτερη ώρα. 

Στις ενδιάμεσες ώρες το ίδιο, δηλ ο μαθητής δεν μπαίνει στην αίθουσα παίρνει απουσία και έρχεται στο γραφείο όπου τιμωρείται με επίπληξη ή αποβολή αν είναι 3η ποινή και πάνω ως υπότροπος. 

Το μέτρο λειτουργεί άψογα. Η πρόταση με τα 15λεπτα είναι αστεία και πιστεύω ότι δεν θα εφαρμοστεί. 

Οι μαθητές όταν αποβάλλονται πρέπει να μένουν σπίτι τους. 

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις εξαγγελίες. 

Για να δείτε τα αντίστοιχα στην Κύπρο μπείτε στο site του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και θα πάθετε πλάκα.

Διευθυντής Γυμνασίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (23)

@Μαθηση
|

Το ακόμα πιο λυπηρό, είναι το ότι πηγαίνουν οι εν λόγω μαθητές από μικρές τάξεις σε φροντιστήριο και πάλι δεν μαθαίνουν τίποτα. Κατά τα άλλα φταίνε το σχολείο, οι καθηγητές, τα βιβλία, ο μαθητής και οι γονείς του για κάποιον λόγο δεν φταίνε ποτέ, σαν να μοιράζονται το αλάθητο με τον ποντίφικα!

Μαθητής ΕΠΑΛ
|

Στο δικό μου σχολείο μπαίνουμε πάντα 15 λεπτά αργότερα και βγαίνουμε 15 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι.
Τελικά είμαστε δεκαετίες μπροστά!

Μαθηση
|

Το λυπηρό είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται να πάνε από μικρές τάξεις σε φροντιστήρια γιατί δυστυχώς δεν διδάσκονται αυτά που πρέπει ,οπως πρέπει στα 45 λεπτά μαθήματα. Οπότε δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα μας τα 15λεπτα.Γιατι τα παιδια δεν ενδιαφέρονται να μπούνε για μάθημα? Γιατι εξαντλούν τις απουσίες? Αλλά ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι δντες και λύθηκαν ΟΛΑ τα παιδαγωγικά προβλήματα του σχολειου.

Στελλα
|

Η διαταξη για το 15λεπτο ειναι αστεια κ θα μετατρεψει τα σχολεια σε τσιρκο.απορω, δεν υπαρχουν συμβουλοι στο υπουργειο που να ειναι μαχημοι καθηγητες κ να βλεπουν τα αυτονοητα;αν ισχυσει θα μας γελαει ο κοσμος.

Μην ξανακούσω για το 15λεπτο please
|

Αλλά θα ήθελα να ήξερα πχ τι bonus θα πάρουν οι συμβουλάτορες, για τις άριστες ιδέες που κατέβασε το μυαλό τους....

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
|

Εχει χαθεί το όριο και γιαυτό μαθητές και γονείς κάνουν ό,τι θέλουν. Ασυδοσία, ανυπαρξία πειθαρχίας και τήρησης κανόνων.

Ένας άλλος Διευθυντής
|

Όταν χτυπάει το κουδούνι μετά το διάλειμμα, οι εφημερεύοντες καθηγητές πηγαίνουν στο μάθημα. Ποιος θα επιβλέπει αυτούς τους μαθητές, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία, μένουν στο προαύλιο 5-10-15 λεπτά και ανάβουν και το τσιγαράκι τους ;

xy
|

Το 15λεπτο να γίνει άμεσα 30λεπτο για να μην αγχώνονται τα παιδιά. Οσοι δεν κάνουν χρήση του ευεργετήματος, να κερδίζουν μια ολόκληρη ημέρα ως άγραφη άδεια για να πάνε όπου θέλουν.

Έλεν
|

@ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
Α, ωραία! Μπορώ να έρθω κι εγώ λοιπόν , σύμφωνα με τους κανόνες σας.
Κράτα μου μια θέση παρακαλώ δίπλα στο μπαρμπα -Μήτσο. Έχω πολλά να του πω…….

199
|

ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ , ΤΕΛΟΣ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑ.
ΤΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΞΙ .....ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ......ΤΟΣΟ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΟΛΟΪ......ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ.

Σακης
|

Καλό μέτρο η15λεπτη καθυστέρηση! Για την εφαρμογή του θα χρειαστεί να διορίσει πορτιέρηδες που θα ανοίγουν την πόρτα σε όσους καθυστερούν και γραμματείς να σημειώνουν πόσες καθυστερήσεις έχει ο κάθε μαθητής.

Εκπαιδευτικός ΠΕ02
|

Ως εκπαιδευτικός σέβομαι απόλυτα το κουδούνι όχι μόνο της έναρξης της ώρας αλλά και της λήξης θεωρώ ότι το 15λεπτο καθυστέρησης δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως τορπιλίζει τη διδακτική ώρα. Αν θεωρητικά ολόκληρο το τμήμα αποφασίσει να μπει στην τάξη στο δεκάλεπτο ή στο δωδεκάλεπτο τι θα έχουμε πετύχει πραγματικά; Νομίζω ότι απάντηση είναι προφανής, και για όποιον δουλεύει στο σχολείο το ερώτημα δεν είναι και τόσο θεωρητικό στην πραγματικότητα. Και τέλος αναρωτιέμαι αυτό το 15λεπτο σε ποιον κλείνει το μάτι;

Συνάδελφος
|

Είμαστε για γέλια συνάδελφοι... Βρέθηκε ένας διευθυντής (θέλω να πιστεύω υπάρχουν περισσότεροι) ο οποίος εφαρμόζει αυτονόητα μέτρα για την ευνόητη τήρηση κανόνων που βασίζονται στις ήδη υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και εγκυκλίους και κάποιοι τον κατηγορούμε για ανομία. Είναι κρίμα συνάδελφοι... Ο υπουργός θεσπίζει νόμο για τα αυτονόητα αφού ξέρει το μπάχαλο που επικρατεί λόγω μη εφαρμογής κανόνων στα σχολεία μας. Όλοι το ξέρουμε. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας συνάδελφοι... Συγχαρητήρια κ.Διευθυντά αν όντως έχετε καταφέρει να εφαρμόζετε τα όσα γράφετε...

Μαθητης
|

Πολυ μπλα μπλα απ όλους εσάς εδώ στα σχόλια τίποτα δεν θα εφαρμοστεί το Σεπτέμβριο θα χει καταλήψεις!!!! Κι ο Μητσοτάκης σπίτι του αρκετά με τη τρομοκρατία δεν λυνεται έτσι η βία στα σχολεία με απειλές και ποινολογιο να φέρετε ειδικους στο σχολείο και το μάθημα της κοινωνιολογίας στο λυκειο χρησιμοτερο από πολλά άλλα μαθήματα βοηθούσε πολυ αλλά τα συμφέροντα που λέμε το κόψαν!!

@ γίναμε μπάχαλο και τα παιδιά μας δεν σέβονται τίποτα
|

στο υπαιθα να τα πεις να τα θεσμοθετήσει ΑΥΣΤΗΡΑ και σοβαρά , ο κάθε διευθυντής κάνει ό,τι μπορεί αλλά μπορεί να βρεθεί έκθετος . τι δεν καταλαβαίνεις;

Γονιός
|

Συγχαρητήρια στον Διευθυντή. Χρειάζεται η αυστηρότητα. Από την πολύ χαλάρωση γίναμε μπάχαλο και τα παιδιά μας δεν σέβονται τίποτα

@@ΔΕΠ
|

Δηλαδή τι λέτε; Να κάνει ο καθένας ότι θέλει;
Νομίζετε ότι έτσι κάνετε σωστά τη δουλειά σας;

Αν ο νόμος λέει 15 λεπτά, αυτό είναι. 15 λεπτά.
Όποιος κάνει κάτι αντίθετο, παρανομεί και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες (επίπληξη, απόλυση κλπ).

Αγαπητοί, το ότι κάνει κάποιος
αυτό που νομίζει επειδή ΑΥΤΟΣ νομίζει ότι αυτό είναι σωστό (άσχετα τι λένε οι νόμοι και κανόνες)
και έτσι επειδή του κατέβηκε (γιατί θέλει να είναι αυστηρός, γιατί θέλει να υπάρχει τάξη κλπ τα οποία σίγουρα μπορεί να είναι σωστά) είναι πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τις απουσίες των παιδιών. Η παιδαγωγική διαδικασία απαιτεί σεβασμό στους νόμους και τους κανόνες για όλους. Πολύ απλά αν τα δικά μου παιδιά ήταν μαθητές σχολείου όπου ο κάθε δάσκαλος έκανε ότι ήθελε (και ήταν παράνομος!!!!!!), πολύ απλά εγώ θα έκανα καταγγελία όπου μπορούσα.

Πάλι θα το πώ, δεν ζούμε σε χώρα χωρίς νόμους, και τουλάχιστον αν κάποιοι παρανομούν να μην το λένε δημόσια.

Αν κ. Διευθυντή θα συνεχιστεί αυτό που κάνατε (παράνομα) ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ να γράψετε ΔΗΜΟΣΙΑ τα στοιχεία σας και άμεσα εγώ θα κινηθώ εναντίον σας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παρανομία τέλος απο ΟΛΟΥΣ.

@ΔΕΠ
|

Αγαπητέ ΔΕΠ, αν στην Ελλάδα εφαρμόσουμε κατά γράμμα όλους τους νόμους που ισχύουν θα πρέπει να μπούμε όλοι φυλακή, στην κυριολεξία.

@ΔΕΠ
|

Μάλλον θα είστε από το εξωτερικό. Τα ανωτέρω στο άρθρο είναι αυτά που ισχύον νομοθετικώς σήμερα.
Τα υπόλοιπα περί 15λεπτου δεν έχουν γίνει ακόμα νόμος. Το πως θα δουλέψει αυτό αν γίνει νόμος, θα περιμένουμε και τον επίσημο του πράγματος για τις λεπτομέρειες. Γιατί όταν είμαστε στην τάξη, δουλεύουμε (κάνουμε μάθημα, δεν γνωρίζω τι κάνουν αντίστοιχα οι ΔΕΠ βάσει ωρολογίου προγράμματος), δεν καθόμαστε χαλαρά να κοιτάμε τα ρολόγια.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Τα συγχαρητήριά μου, κύριε Διευθυντά.
Ακόμη και στο Καφενείο του χωριού μου υπάρχουν κανόνες. Πχ στο τραπέζι κάτω από τη μουριά, δίπλα στο πιθάρι, κάθονται μόνο οι δάσκαλοι…

παραπομπή και φαιδρότητα
|

δίκιο ο διευθυντής (φαιδρό εντελώς το υπουργείο με αλγόριθμους για 15' κλπ) , δίκιο και η παραπομπή σε πολύ κόσμο (διευθυντές σε μεταπτυχιακές συνεντεύξεις που λένε "μα σβήνουμε πολλές απουσίες για να περάσουν" και δεν παρεμβαίνει αυτεπαγγελτα για δημόσια αναρτημένες εργασίες η δικαιοσύνη) και στο υπαιθα που τις σβήνει στο τέλος ! αμ πώς ;

Νίκος
|

Πολύ σωστά ενεργεί ο διευθυντής. Πράγματι είναι αστεία η πρόταση με τα 15 λεπτά.

ΔΕΠ
|

Αγαπητέ Διευθυντή, παρακαλούμε πολύ να εφαρμόζετε τους νόμους και τους κανονισμούς και όχι ότι νομίζετε εσείς ότι είναι σωστό.

Παρακαλούμε πολύ για την άμεση παραπομπή του Διευθυντή γιατί πάει ενάντια στους κανονισμολυς και λειτουργεί με αυθείρετο τρόπο.

Παρακαλούμε πολύ για την ισονομία παντού και για όλους!

Οι νόμοι δεν υπάρχουν για να κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ