Έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Κολλεγίων Βρετανικών Πανεπιστημίων

Το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων προέκυψε με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit)

02/04/2024

Ενημερώθηκε: 16/04/2024, 23:29

Άκουσε το άρθρο

Έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα  κατόχων τίτλων σπουδών Κολλεγίων  Βρετανικών Πανεπιστημίων για τις  ειδικότητες Νοσηλευτικής, Μαιευτικής.

Αυτό τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη, σε γραπτή απάντηση , την οποία διαβίβασε στη  Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση της Βουλευτού της Ελληνικής Λύσης Σ. Ασημακοπούλου.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας

Το πρόβλημα  των επαγγελματικών δικαιωμάτων   προέκυψε με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit).

Το συγκεκριμένο Προεδρικό είχε κατατεθεί   στις 12/4/2023, από 19 συναρμόδιους υπουργούς, προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά λόγω των εθνικών εκλογών και υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατή η επεξεργασία του.

Ετσι το Προεδρικό Διάταγμα επανακατατέθηκε  στο ΣτΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, προς επεξεργασία.

Σχόλια (16)

Kαθηγητής
|

Το πτυχίο των Κολλεγίων, τα οποία άλλωστε υπάγονται στο Υπ. Παιδείας, είναι εξ ολοκλήρου από Βρετανικό πανεπιστήμιο και οι καθηγητές των Κολλεγίων είναι με αριθμό μητρώου εγγεγραμμένοι στο μητρώο διδασκόντων Κολλεγίων του Υπ. Παιδείας.

@ @Νίκος | 3 Απρ 2024 09:34
|

γιατί δε γίνονται;

ΕΛΕΝΗΚ Κ.
|

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των πενταετών ; πότε θα αναγνωριστούν;

Μέλος ΔΕΠ
|

Με τους ιθαγενείς τι θα γίνει θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα;

@Νίκος
|

Τι παραπονιέστε? αφού στα ελληνικά ΑΕΙ μόνο καταλήψεις γίνονται!
Τι δεν είναι έτσι? το 42% αυτό πιστεύει! άντε και 60% γιατί μας αρέσει...

Νίκος
|

Υπάρχουν αρκετά Ελληνικά τμήματα τα οποία έχουν περάσει θετικές αξιολογήσεις και έχουν κάνει αιτήματα πριν χρόνια για επαγγελματικά δικαιώματα και ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση π.χ. όλα τα τμήματα Μαθηματικών της χώρας.

Mike
|

Εδώ έχετε τους μηχανικούς των ΑΤΕΙ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μερικές δεκαετίες..

ΓΚ
|

Πολλοί γράφουν για 42%, να φροντίσετε (κι εγώ θα το κάνω) να ανεβάσετε το ποσοστό του "Μπρέιν Ντρέιν", μιας και αυτή η καραμέλα πονάει περισσότερο (ή και όχι).

@ εμπαιγμός από αδιάφορη και προκλητική κυβέρνηση
|

Σοβαρά τώρα περιμένετε επαγγελματικά δικαιώματα; Η εθνικές εκλογές αργούν αλλά και τότε μόνο "θα...", απλά δεν τους νοιάζει, δεν έχουν ιδίων όφελος.

Πανεπιστημιακός
|

Ποιό είναι το "πρόβλημα";

Πτυχίο Βρετανίας (υποτίθεται ότι) πήραν (πληρώνοντας τα σχετικά δίδακτρα) στην Βρετανία μπορούν και να εργαστούν. Το Brexit έγινε κυρίως για να σταματήσει τις "ροές" προς τη Βρετανία. Ε, ισχύει και το αντίστροφο. Ας σταματήσουν να πουλάνε εκπαιδευτικές μπίζνες στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα (θα έπρεπε να γνωρίζουν) ισχύει το ελληνικό Σύνταγμα, όχι το βρετανικό. (Αλλά θα μου πείτε, εδώ δεν το ξέρει ούτε ο υπουργός και ο πρωθυπουργός)

Το παραπονιέστε?
|

42% ! Απλά είναι τα πράγματα...

ΥΓ πιστεύω να δημοσιευθεί esos..

ΤΕΕ
|

Με τις σχολες μηχανικων απο κολλεγια που εχουμε παρει ισοτιμια με τα ελληνικα ΑΕΙ και το ΤΕΕ μας εχει στο αδιαβαστο εδω και αρκετα χρονια τι γινεται;

Μην παραπονιέστε...
|

Φαίνεστε αστείοι...! απλά αναλογιστείτε, 42%

εμπαιγμός από αδιάφορη και προκλητική κυβέρνηση
|

Ενώ 21 5-ετή τμήματα μηχανικών Ελληνικών Πανεπιστημίων παράγουν αποφοίτους χωρίς τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ99/2018, παρά τις διαρκείς και πολλαπλές αξιολογήσεις, η κυβέρνηση αποδίδει ελεύθερα, χωρίς καμία αξιολόγηση ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, επαγγελματικά δικαιώματα σε οτιδήποτε προέρχεται ή έστω σχετίζεται με το εξωτερικό.

Ο εμπαιγμός των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχει καταντήσει ξεδιάντροπος και η κυβέρνηση προκλητική! Η δε διαδικασία με την επιτροπή του άρθρου 66... πραγματικό ανέκδοτο!!!
Άραγε μπορεί να μας πει η κυβέρνηση αν και ποια διαδικασία αξιολόγησης ακολουθήθηκε για να αποδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Κολλεγίων Βρετανικών Πανεπιστημίων;;;
Γνωρίζει άραγε η κυβέρνηση πότε θα λάβουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα οι απόφοιτοι των Ελληνικών ΑEI;;;
Χα χα, ευθυμήσαμε και δεν είναι καν πρωταπριλιά σήμερα.

ΆΡΗΣ
|

ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ;
ΡΩΤΑΩ ΑΠΛΑ.

ΠΑΠΕΛ
|

Με τις σχολές μηχανικών 5ετους τίποτα !!!!! ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ