Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

27/03/2024

Ενημερώθηκε: 27/03/2024, 17:01

Άκουσε το άρθρο

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να δείτε τα ονόματα πατήστε αντίστοιχα παρακάτω:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη του
διδακτικού έτους.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2024.

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη του διδακτικού έτους. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2024.

Τα στελέχη εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία στη νέα τους θέση ύστερα από τη  λήξη της θητείας τους.

Oι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν ικανοποιήθηκε, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι υπολείπονται των μονάδων μετάθεσης αυτών που μετατίθενται.


 
 

 

 

Σχόλια (8)

ΕΛΕΝΗ
|

Μπορούμε να κάνουμε ένσταση μέτα την ανακοίνωση των μεταθέσεων ? Αν ναι, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έντυπο? Που μπορώ να βρω πληροφορίες?

Η κα υπομονή
|

Άλλη μια χρονιά εκτός τόπου συμφερόντων. Είμαστε ίσως οι μόνοι εργαζόμενοι που μπορεί να φτάσουμε στην σύνταξη και να υπηρετούμε είτε μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μας είτε αποσπασμένοι και κάθε χρονιά σε διαφορετικά σχολεία. Ας αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι δεν είμαστε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για να λειτουργούμε στον αυτόματο. Άλλη μια χρονιά εκτός με 24 χρόνια υπηρεσίας. Άλλοι ίσως και περισσότερα. Εκτός, για λίγα μόρια. Τα παιδιά μας έφτασαν ένα βήμα πριν τις πανελλαδικές κι εμείς παλεύουμε για τα αυτονόητα. Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ο χορτατος τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται. Άντε, και του χρόνου με υγεία και υπομονή.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ
|

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ,ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!
ΠΑΡΑ 1 ΧΡΟΝΟ, 20 ΕΤΗ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ! ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ,500 ΧΛΜ ,ΒΟΡΕΙΑ....

ΠΕ 000
|

ΜΑΝΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

οι αιτήσεις πρέπει να γίνονται Απρίλιο
|

Δεν είναι δυνατόν να ξέρει κάποιος πως θα είναι η ζωή του, η ζωή της συζύγου, της οικογένειάς του, των παιδιών του και των γονιών του ή τα προβλήματα υγείας ή τα οικονομικά 10 μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πολύ παρωχημένο και αναχρονιστικό το σύστημα μεταθέσεων

Σκεπτόμενος
|

Να καταργηθεί η υποχρεωτική υπηρέτηση της οργανικής γιατί μπορεί εν τω μεταξύ να έχουν αλλάξει τα δεδομένα της προσωπικής ζωής κάποιου (πχ γάμος, διαζύγιο) και να απαιτείται άμεση νέα μετάθεση.

Νικος
|

Η διαδικασια μεταθεσεων ειναι παρωχημενη. Πρεπει να υλοποιηθει ενα νεο πληροφοριακο συστημα οπου οι εκπαιδευτικοι να δηλωνουν απευθειας ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ και οχι περιοχες. Τα κενα πρεπει να ειναι ορατα σε πραγματικο χρονο απο ολους τους εκπαιδευτικους.

kostas2014
|

Τι είναι αυτααα.. Ακούτε εσείς που είστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών μήπως και αλλάξει κάτι. Στις μεταθέσεις προτεραιότητα έχουν αυτοί που έχουν εντοπιότητα και έπειτα όλοι οι άλλοι, ακόμη και λιγότερα μόρια να έχω πρώτος τοποθετείται ο έχων εντοπιότητα για την διεύθυνση που ζητάει μετάθεση.. Για ακόμα μια χρονιά δε κατάφερα να πάρω μετάθεση..Να δούμε μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτό το σύστημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ