Tοποθέτηση εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

30/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Απόφαση με τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετούνται με διετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία Δ.Ε για τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια (7)

Αθηνά
|

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη !!!
Ας αναστηθεί και η Παιδεία μας...
Πράγματι, υπάρχουν Πρότυπα και Πειραματικά με κακή υλικοτεχνική υποδομή, χειρότερη των λοιπών δημοσίων σχολείων. Αφού τα δημόσια σχολεία μετονομάστηκαν σε τέτοια. Βλέπε Μαράσλειο, 26ο Γυμνάσιο και Λύκειο, σε κτίριο ετοιμόρροπο. Έγιναν και τα δύο Πειραματικά. Επίσης, και στους δύο τύπους σχολείων υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών, που καλύπτονται με αναπληρωτές. Άρα ποια επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού έχουμε;
Η μεγάλη προσέλευση παιδιών σε αυτά τα σχολεία με αιτήσεις είναι πιο πολύ θέμα prestige για τους γονείς. Γι΄αυτό και οι πολλές αιτήσεις.

ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΎΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ
|

Δεν υπάρχει 4 ώρες μείωση ωραρίου στα Πρότυπα και στα Πειραματικά Σχολεία. Αν κάποιος εκπαιδευτικός κάνει Όμιλο μετά τις 2μμ καλύπτει 2 ώρες από το διδακτικό του ωράριο. Αν επιπλέον υλοποιεί δράσεις, προγράμματα κλπ τα οποία έχει δηλώσει στη ΔΕΠΠΣ επίσης καλύπτει 2 ακόμη ώρες. Αν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω καλύπτει το διδακτικό ωράριο μόνο με μαθήματα όπως σε όλα τα σχολεία.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Υποθέτω ότι οπου υπάρχει επιλεγμένο μαθητικό δυναμικό υπάρχει και αυξημένη ομοιογένεια στα τμήματα και επομένως το έργο των δασκάλων γίνεται ευκολότερο. Όμως μια αξιόπιστη έρευνα δεν έχω δει.
Το σημαντικό είναι άλλο. Με έναν κατάλληλο σχολικό σύμβουλο δίπλα στον δάσκαλο, θα είχαμε πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα σχολεία μας. Αρκεί να τον βρούμε.

Φιλόλογος απών
|

Προς > @Περίεργος | 3 Μάιος 2024 22:40
Πέρα από την εργασιακή σχέση των υπηρετούντων σ' αυτά εκπαιδευτικών, θα έλεγα ότι επί της ουσίας (δηλαδή στο παιδαγωγικό/μορφωτικό κομμάτι) δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ πειραματικών/προτύπων και κλασικών σχολείων, αφού όλοι οι τύποι ακολουθούν το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα, οι μαθητές προάγονται με τους ίδιους όρους και συμμετέχουν χωρίς καμία διάκριση στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Υποτίθεται ότι οι νέοι αυτοί τύποι σχολείου θα είχαν υψηλότερης ποιότητας εκπαιδευτικό προσωπικό! Κι όμως, υπάρχουν ουκ ολίγοι κοινοί εκπαιδευτικοί μεταξύ όλων των τύπων σχολείου, ενώ δεν έχω δει καμιά θεαματική αλλαγή στη σύνθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχέση μ' αυτό που είχε ένα πρότυπο πριν πάρει αυτό το χαρακτηρισμό!
Υποτίθεται επίσης ότι θα είχαν τουλάχιστον πλουσιότερη υλικοτεχνική υποδομή. Δεν αποτελεί κανόνα ούτε αυτό. Γνωρίζω λύκεια με κοινό αύλειο χώρο, όπου το χαρακτηρισμένο ως "πρότυπο" αναγκάζεται να καταφεύγει στο άλλο λύκειο που διαθέτει πλουσιότερες εγκαταστάσεις και πιο σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό!
ΥΓ. Θεωρώ απολύτως λανθασμένη παιδαγωγικά τη διάκριση των σχολείων σε πρότυπα, πειραματικά και απλά! Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα για παροχή υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευσης, τότε γιατί αυτή δεν παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών;

@Περίεργος
|

Ως περίεργος γιατί δεν ρωτάς κανένα μαθητή πειραματικού τι διαφορά υπάρχει στα πειραματικά από τα άλλα σχολεία;;; Για να υπάρχουν τόσες αιτήσεις κάτι θα υπάρχει !!

Γιώργος Κρήτης
|

Καλό είναι να μήν έχουμε μοναδική πηγή ενημέρωσης την ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ,. Οι μείον 4 ώρες στο διδακτικό ωράριο για τα ανούσια για κάποιους αλλά ουσιαστικά για τα παιδιά είναι πραγματικότητα. Από την φύση τους πολλοί φοβούνται την αλλαγή, φοβούνται το καινούργιο είναι δικαίωμα τους να είναι συντηρητικοί αλλά ας μην παραπληροφορούν αν αισθάνονται ενοχές για αυτό και θέλουν να δικαιολογήσουν την στάση τους.

Περίεργος
|

Άλλη μια καινοτομία ΚΕΡΑΜΕΩΣ....
Τώρα τι διαφορετικό κάνουν από τα άλλα σχολεία, είναι ένα ερώτημα......!!!
Το μόνο εμφανές είναι οι οργανικές θέσεις.....και κάποιες μη ουσιώδης δράσεις....που γίνονταν και πριν με εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών.
Βέβαια στη ίδια Λογική κινούνται και τα πειραματικά ΙΕΚ.....Είναι τα ίδια με τα υπόλοιπα μα διαφορετική σφραγίδα.
Φοβερές καινοτομίες.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ