Στη Φλωρεντία ο Κ. Πιερρακάκης μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ψηφιοποίηση

09/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Στη Φλωρεντία και  συγκεκριμένα στο European University Institute που συστάθηκε το 1972 από τα έξι ιδρυτικά κράτη - μέλη των τότε Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

"Συζητήσαμε με καθηγητές και φοιτητές του School of Transnational Governance για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: "Η χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της Παιδείας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε, με στόχο τη διευκόλυνση διδασκόντων και μαθητών".

Σχόλια (1)

Στράτος
|

Νομίζουν ότι πρωτοτυπούν. Η συζήτηση της επόμενης μέρας όμως είναι πως η φυσική νοημοσύνη θα καλλιεργηθεί ικανοποιητικά και θα αναπτυχθεί, μακριά από την υποβάθμιση στην οποία την έχει οδηγήσει η υπερχρήση της τεχνολογίας από τους νέους και προκειμένου οι αυριανοί πολίτες να μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα και να αποφασίζουν, χωρίς να "φυλακίζονται" σε τεχνολογικά "δεσμωτήρια". Αλλά μήπως ακριβώς αυτό δεν θέλουν ο Υπουργός και οι σύγχρονοι πολιτικοί στην πλειονότητά τους, δηλ. την ελεύθερη σκέψη των αυριανών πολιτών;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ