Κ. Μητσοτάκης: Panic button και για τους μαθητές, όταν δέχονται bullying ή επίθεση για να μπορούν αυτόματα να ειδοποιούν την Αστυνομία

"Σε περίπτωση που ο ανήλίκος δέχεται μια επίθεση, δέχεται bullying, θα μπορούμε να ξέρουμε το στίγμα του και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε"

08/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη λειτουργία panic button για τους μαθητές,από το νέο διδακτικό έτος 2024-25, προκειμένου αυτόματα να ειδοποιούν την Αστυνομία,  όταν δέχονται bullying ή επίθεση, προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός , σε   συνέντευξη στο  protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ.  

"Σε περίπτωση που δέχεται μια επίθεση, δέχεται bullying, θα μπορούμε να ξέρουμε το στίγμα του και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι το panic button για τους μαθητές "θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Θα είμαστε μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους".

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρξε πολύ καλή, πολύ θετική ανταπόκριση στην πλατφόρμα κατά του bullying, έχουμε πια και μία γραμμή προστασίας ανηλίκων, το 10201. Και σύντομα, τους επόμενους μήνες, θα έχουμε και ένα panic button για τους ανήλικους, για τους έφηβους που αν είναι θύματα κάποιου είδους βίας, θα μπορούν αυτόματα να ειδοποιούν την Αστυνομία ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει σε πρώτο χρόνο και να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά.

Αντώνης Σρόιτερ: Θα έχουμε μια εφαρμογή στο κινητό από ό,τι καταλαβαίνω, όπου ένας έφηβος ή ένας μαθητής θα μπορεί...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ειδοποιεί αυτόματα.

Αντώνης Σρόιτερ: Να ειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση που δέχεται bullying ή επίθεση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε περίπτωση που δέχεται μια επίθεση, δέχεται bullying, θα μπορούμε να ξέρουμε το στίγμα του και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε.

Αντώνης Σρόιτερ: Και εκεί τι θα γίνεται, κ. Πρόεδρε; Θα έρχεται η Αστυνομία στο σχολείο, για παράδειγμα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να διαχωρίσουμε τα ζητήματα που αφορούν το σχολείο από τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη βία έξω από το σχολείο. Συνήθως τα περιστατικά βίας είναι έξω από το σχολείο, δεν είναι μέσα στο σχολείο.

Μέσα στο σχολείο προφανώς δεν είναι, θα έλεγα, πρώτη γραμμή άμυνας να μπαίνει η Αστυνομία μέσα στο σχολείο. Αλλά αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας δοκιμάστηκε και δοκιμάστηκε και στην περίπτωση των φαινομένων κακοποίησης κατά γυναικών, 312 φορές χρησιμοποιήθηκε το panic button που έχουν πάρει οι γυναίκες μόνο τον τελευταίο μήνα.

Αντώνης Σρόιτερ: Πότε θα έρθει αυτό για τους εφήβους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Θα είμαστε μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, θα είμαστε έτοιμοι.

Σχόλια (23)

Φιλόλογος πρώην
|

Ευήθειας το ανάγνωσμα λοιπόν!
Ή: Τι λέμε όταν μας πιάνουν στα πράσα;
Ή: Ας πούμε πάλι καμιά εξυπνάδα, γιατί μας ξεμπρόστιασαν ακόμη κι αυτοί που τόσο πολύ στηρίζουμε και δε διανοούμαστε καν ότι απλώς λένε ανοησίες κι εμείς τις αναπαράγουμε με περισσή ευήθεια!

Πλατάρος Γιάννης
|

Απαντώ με ρεπορτάζ, διότι έχουμε και ευήθεια τεραστια:..
Λοιπον:
"Με τηλεφώνημα στο Κέντρο Άμεσης Ανάγκης προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε Σχολείο, ο ανήλικος μαθητής

Η κλήση (16/11) στο Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης «112» ανέφερε την απειλή για τοποθέτηση και πυροδότηση εμπρηστικης κατασκευής σε Σχολικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικο πρωτόκολλο καθώς στο χώρο υπήρχαν ανήλικοι μαθητές.

Οι χώροι του Συγκροτήματος εξερευνήθηκαν χωρίς υποπτα ευρήματα. Κατα την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το τηλεφώνημα είχε πραγματοποιησει 17χρονος μαθητής, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Σε βάρος του ανήλικου σχηματίσθηκε δικογραφία για Άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας."

@ ταυτόχρονα πολλοι μαθητές
|

σε άσχετη φάση στις 11 το βράδυ στη ρούγα ή όταν σχολάνε όλοι το μεσημέρι; καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει; τι προεκτάσεις έχει; (δεν έχεις πει τίποτα στο σχολείο και βγαίνεις έξω και στην πέφτουν. οι νταήδες εντός σχολείου αλωνίζουν χωρίς ποινή δυνατή και τα λύνει όλα το κουμπί ! αν νομίζουν οι δύσμοιροι εκπαιδευτικοί ότι θα απαλλαγούν από την καταφρόνια την ευρύτερη που υποθάλπει η πρακτική του υπαιθα... )
πάντως , θα κοπανάνε πολλοί τα κουμπια για χάζι "ω, δεν ήξερα, έπεσα κατα λάθος πάνω στο κουμπί , συγγνώμη ! δεν έπαιζα με αυτό, κατα λάθος έγινε"
από πετυχεσιά σε πετυχεσιά η κυβερνησαρα, 41τακατο και σε αυτές τις εκλογές

Ναι ωστόσο υπάρχει αρκετή αστυνομία
|

Στη περίπτωση που πατήσουν ταυτόχρονα πολλοι μαθητές το κουμπί τι γίνεται;Αυτό είναι ο εφιαλτης της αστυνομίας. Μετά απο αυτό κανείς δεν θα ήθελε να είναι αστυνομικός.
Για το παραμικρό .. Το panic button είναι η λύση και ο εφιαλτης του αστυνομικού.

@ το αυτονόητο
|

ο δικαιωματισμός και ο ετσιθελισμός ; έχει κάποια λειτουργικότητα το κινητό αλλά είναι κατά 90% πλασματική για τους μαθητές . τόσο απλό . panic button για ποιον; γιατί 13-14χρονα να είναι στη ρούγα ασυνόδευτα νυχτα ; σοβαρευτείτε !

Η γλώσσα του σώματος
|

-Ξέρεις μάθημα παιδί μου?
-Ναυσικάαα....
Ο Σρόιτερ μοιάζει με το δάσκαλο που ρωτά κάτι το μαθητή.... κι εκείνος που δεν διάβασε προσπαθεί να τον ξεγελάσει.
Μετά το "δωρεάν ασύρματο wifi ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα" του Σαμαρά το 2014.... τώρα θα έχουμε και το panic button του Κυριάκου. Να το πατάνε 1.000 ανήλικοι την ημέρα για πλάκα και να τρέχει και να μη φτάνει η αστυνομία.

SOS
|

Ανησυχώ. Δεν βλέπω το Πλατάρο. Αν το έλεγε αυτός κάποιος εκπαιδευτικός ή διευθυντής θα είχε ήδη κάνει 1.298.737.198 αναρτήσεις για να τον κατακεραυνώσει. Τώρα τι έπαθε; Λέτε να έχει πρόβλημα η σύνδεσή του;

Αλίκη.
|

Έλεος πια μαυτην την γκρίνια. Πολύ καλά σας κάνει ο Μητσοτάκης. Αυτόν θέλατε να τον χαίρεστε τώρα μαζί μαυτα που κάνει. Άντε πια.

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Ο Μητσοτάκης και άλλοι που μιλάνε έτσι ενισχυουν το αυτονόητο. Το κινητό δεν μπορεί να απαγορευτεί στο σχολείο, είναι μέρος του σώματος των μαθητών και μέρος της καθημερινότητας.

Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή χρήση και από τους μαθητές και από τους εκπαιδευτικούς, σοβαρή τεχνολογική κατάρτιση από τους εκπαιδευτικούς για να μην γίνονται ερμαια των μαθητών και αυστηρότατες ποινές σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων υποκλοπής βιντεοσκοπησης κλπ.

Προς καθεστωτικούς σχολιαστές
|

Απαγορεύεται το κινητό σημαίνει πως ο μαθητής δεν το έχει ούτε πηγαίνοντας στο σχολείο το πρωί, ούτε γυρίζοντας σπίτι του το μεσημέρι. Επομένως, το panik button είναι άχρηστο για τη μισή μέρα. Εκτός κι αν ο κ. Πρόεδρος δεν ξέρει τι του γίνεται και νομίζει πως είναι νόμιμη η κατοχή και χρήση κινητού στο σχολείο. Τα κάνουν όμως τέτοια λάθη οι άριστοι;

Κιμ πάτα το
|

Το μόνο button που βλέπω εγώ, είναι αυτό που θα πατήσει καμιά μέρα ο Κιμ και θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα....

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
|

Μα δεν λέει για εκτός σχολείου το panik button:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να διαχωρίσουμε τα ζητήματα που αφορούν το σχολείο από τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη βία έξω από το σχολείο.

τρία πουλάκια κάθονταν....
|

τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι.....
έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι ραχούλες....
και αν δεν έχετε ψωμάκι ....να τρώτε παντεσπάνι, είναι γευστικότατο και θρεπτικότατο!!!!
ένα πρωθυπουργός συνιστά SKIP....
και προτείνει ....@@@@@@@@!!!!

Κατακαημένε Κώστα μουυυυυ
|

@Κωστας 8 Μάιος 2024 21:35
Διάβασε πρώτα τι λέει ο Ηγέτης και μετά σχολίασε. Εκτίθεσαι.

@ριστεία, όχι αστεία
|

Είναι ολοφάνερο πως ο αρχηγός των αρίστων ουδεμία σχέση έχει με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Κωστας
|

ηρεμήστε! Ειναι για μετά το σχολειο. Έλεος με τη γκρίνια σας.

Νομικός
|

Τι είναι πιο ισχυρό; Ο νόμος ή τα λεγόμενα του Μωυσέως; Νομίζω το δεύτερο....

NIC
|

Μια μέρα πάει ένας σύντροφος στον κομισάριο και του λέει:,
σύντροφος: κ. επίτροπε έμαθα σήμερα ότι ο γάιδαρος πετάει !!
Επίτροπος: φύγε από εδώ και μην λες βλακείες !!! φύγε
σύντροφος: μα, αφού το άκουσα !! ο γάιδαρος πετάει !!
Επίτροπος: φύγε από εδώ γιατί θα φωνάξω τον ψυχίατρο να σε κλείσει μέσα!
σύντροφος: μα αφού το είπε ο σύντροφος Λένιν, το γράψανε στο esos !!
Επίτροπος: έ, έ, έ, δεν πετάει ακριβώς, φτερουγίζει ‘κανα δύο μέτρα και ξαναπέφτει….
Αυτό για όσους βρουν κάποιες δικαιολογίες….

Πλατάρε πάρε θέση
|

Ο εισαγγελέας Πλατάρος έχει αναφέρει πολλές φορές πως τα κινητά απαγορεύονται ρητώς από τον νόμο. Ο εισαγγελέας Πλατάρος έχει ξιφουλκήσει άπειρες φορές εναντίον διευθυντών που επιτρέπουν την κατοχή κινητών. Ο εισαγγελέας Πλατάρος πρέπει να πάρει θέση. Ο Μωυσής έδωσε νέα εντολή. Τι κάνουμε τώρα Πλατάρο μου;

Νεοδημοκράτης
|

Πρόεδρε μας πήραν στο μεζέ. Τα κινητά απαγορεύονται. Πες στον Πιερακάκη πως έχω κενή μια θέση γραμματέα, να φτιάχνει κανένα powepoint και να κάνει καμιά άθροιση στο excel. Θα του τη δώσω χαριστικά μιας και είναι του κώματος αλλά φοβάμαι πως θα τα κάνει μαντάρα κι εκεί. Δεν κάνει για πουθενά. Σε έκαψε πάλι.

Είναι άσχετος!!!!
|

Διάβασα καλά ή με γελούν τα μάτια μου; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προτρέπει τους μαθητές να παρανομήσουν και να έχουν κινητό μαζί τους στο σχολείο; Εισαγγελέας υπάρχει; Πλατάρο που είσαι να μας δώσεις τις νομικές σου συμβουλές; Επιτρέπεται ένας πρωθυπουργός να προτρέπει σε μαζικές παράνομες ενέργειες;

ΠΑΛΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ
|

έκανε ο κ. πρωθυπουργός! Τo panic button μάλλον θα βρίσκεται στο ...μπουφάν του μαθητή, γιατί είπαμε τα κινητά απαγορεύονται στο σχολείο!
Τελικά τι νόημα έχει η φράση '' Θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους'', εφόσον τα κινητά απαγορεύονται στο σχολείο?

Φιλελεύθερος
|

Θα έχει ο μαθητής panik button στο κινητό. Μόνο που το κινητό απαγορεύεται στο σχολείο. Πλατάρο που είσαι; Παίρνω ποπ-κορν και περιμένω την απάντησή σου στα όσα λέει ο Ηγέτης σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ