Επαίνους σε τρεις εκπαιδευτικούς απένειμε ο Κ. Πιερρακάκης

Φωτορεπορτάζ

23/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Τελετή απονομής επαίνου ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, στους εκπαιδευτικούς κ.κ. Αντωνία Βαγενά, Γεώργιο Παπαδαντωνάκη και Ιωάννη- Ερρίκο Τρουμούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στο υπουργείο Παιδείας.

Τους επαίνους απένειμε  ο υπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η απονομή επαίνου έγινε :

α) στον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, κλάδου ΠΕ86, που υπηρετεί ως Διευθυντής στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, διότι στις 26 Μαρτίου 2024 προέβη σε πράξεις εξαιρετικές κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά του, και ειδικότερα επέδειξε υψηλή αίσθηση καθήκοντος, αυτοθυσίας και ευσυνειδησίας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από εξωσχολικό άτομο, που έλαβε χώρα στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, όπου τραυματίστηκαν βαρύτατα μαθητής της Β’ τάξης και ο Διευθυντής του σχολείου και

β) στον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΡΟΥΜΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ-ΕΡΡΙΚΟ, κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής, που υπηρετεί ως αναπληρωτής στο 3ο Γυμνάσιο Κω, διότι στις 3 Νοεμβρίου 2023 προέβη σε πράξεις εξαιρετικές κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά του και ειδικότερα λόγω της σωτήριας παρέμβασής του, καθότι παρείχε τις πρώτες βοήθειες πραγματοποιώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), επαναφέροντας επιτυχώς και με ασφάλεια μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, που είχε καταρρεύσει στο κλιμακοστάσιο.

γ) στην εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, που υπηρετεί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κ. Καραμανλής», διότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας της, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά της, και ειδικότερα λόγω της σωτήριας παρέμβασής της, καθότι παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε μαθητή της ζώνης του ολοήμερου, εφαρμόζοντας την λαβή HEIMLICH και επαναφέροντας επιτυχώς και με ασφάλεια τον μαθητή που είχε καταρρεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων - σίτισης με αδυναμία αναπνοής λόγω κατάστασης πνιγμού.

 

Σχόλια (8)

Μπραβο
|

Μπραβο στους εκπαιδευτικους και στον Υπουργο!!!

Μιζέρια.
|

Ηθικό έπαινο πήραν και οι τρεις καλές και μπράβο τους είτε είχαν είτε δεν είχαν εκπαιδευτεί . Και πλην ενός βρήκε την ευκαιρία πάλι κάθε πικραμένος να μιλάει για μισθούς, εκπαιδεύσεις, διορισμούς, κλπ κλπ. Τόσο δύσκολο να βγει ένα σκέτο μπράβο στους/την εκπαιδευτικό για την πράξη τους; έτσι τους τιμάτε (ή θέλετε να υποβιβασετε την πράξη τους;). Πόση μιζέρια ακόμα;

Μάρκος Η.
|

Χωρίς διάθεση προσβολής προς το πρόσωπο κανενός, πιστεύω πως η μεγαλύτερη κοροϊδία που μπορούμε να κάνουμε σε κάποιους είναι να τους χτυπήσουμε την πλάτη και να τους δώσουμε ένα ανούσιο βραβείο. Εγώ θεωρώ τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά μου κακοπληρωμένους ήρωες, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Είναι οι πιο μορφωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολο τους και συνάμα οι πιο αδικημένοι οικονομικά και λειτουργικά. Αν η πολιτεία ήθελε να κάνει το σωστό θα έπρεπε να στηρίξει πρώτα από όλα αυτές τις δυο κατηγορίες με ουσιώδη δράσεις και όχι κάτι που θα γραφτεί στον υπηρεσιακό τους φάκελο και δε θα έχει κανένα όφελος για αυτούς.

Ναι μεν αλλά….
|

Θερμα συγχαρητηρια στους εκπαιδευτικούς.Ομως, θα πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: η δασκάλα είχε και πτυχίο νοσηλεύτριας ενώ ο μουσικός είναι διασώστης πρώτων βοηθειών.Που σημαίνει ότι κατείχαν τις απαραίτητες γνώσεις ενώ υπήρχε και απινιδωτης.

Legend
|

Ηθική επιβράβευση! Καλή κι αυτή. Περιμένουμε και την άλλη αυτή με την οποία ζει κανείς αξιοπρεπώς: καλύτερο μισθό! Μπράβο τους! Οι δάσκαλοι έχουν ευαισθησία και ήθος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα με κύρος, επιστημοσύνη, ακεραιότητα! Και κάνουν πολλά περισσότερα από το απλό τους καθήκον.

ΜΠΡΑΒΟ
|

Μπράβο στους/στις συναδέρφους που έδειξαν στον Υπουργό μας και σε όλη την κοινωνία τι σημαίνει εκπαιδευτικός!
Θα πρέπει όμως να δώσουμε κι ένα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό του 41%, διότι δίνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια την ευκαιρία να γίνουν ήρωες...! Διότι αντί να βοηθούν και να παρέχουν νοσηλευτικές υπηρεσίες οι ανύπαρκτοι σχολικοί νοσηλευτές τις παρέχουν οι εκπαιδευτικοί. Διότι αντί να σιτίζονται οι μαθητές στο Ολοήμερο με ασφαλείς, ορθά διατροφικούς και υγειονομικούς όρους οι μαθητές, σιτίζονται όπως όπως σε ακατάλληλους χώρους και με ακατάλληλους όρους κι ευτυχώς διασώζονται πάλι από τους δασκέλους τους. Και τέλος, αντί να προλαμβάνεται η βία της οικογένειας, της κοινωνίας και της οικονομικής ανέχειας, αφήνεται ανεξέλεγκτη, για να την αντιμετωπίσει ο σούπερ ήρωας εκπαιδευτικός εντός σχολείου... Μπράβο λοιπόν και στον Υπουργό μας, του 41 τα εκατό!!!

ok
|

Το καλό με τους επαίνους είναι ότι δεν κοστίζουν τίποτα για αυτόν που τους δίνει.

ΜΠΡΑΒΟ συνάδελφοι μας
|

Μπραβο συναδελφοι μας για την περα των καθηκόντων σας προσφορά σας στο σχολέιο. Και μάλιστα σε επικινδυνες καταστασεις..
Μπράβο σε εσάς τους 3 αλλά και σε τόσους άλλους συναδέλφους που υπερπροσφέρουν, μέσα στις τάξεις και τα σχολέια, με κάθε τρόπο και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ