Συνελήφθησαν Διευθυντής Σχολείου και Νηπιαγωγός με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση πατέρα

Ο Διευθυντής βρίσκεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, έπειτα από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας

18/04/2024

Ενημερώθηκε: 18/04/2024, 09:56

Άκουσε το άρθρο

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγός συνελήφθησαν χθες, ως κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου. 

Τη στιγμή αυτή ο μεν Διευθυντής βρίσκεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, έπειτα από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε εξ αιτίας της υψηλής φόρτισης και η Νηπιαγωγός συνεχίζει να κρατείται μέχρι την ακροαματική διαδικασία που… «καθυστερεί» με παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου.

Τα παραπάνω αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία , σε ανακοίνωσή της , η οποία αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για σήμερα  Πέμπτη 18/4, και ταυτόχρονα  συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, στις 10 π.μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (21)

Διάλυση
|

Το σχολείο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις οικογένειες των μαθητών ως διαλυμένες εκ των προτέρων.

Όποιο ζευγάρι έχει προβλήματα οφείλει να ειδοποιεί το σχολείο εγγράφως εκ των προτέρων.

Και επί τέλους, ποιος έχει δώσει εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει κάθε λίγο και λιγάκι για ψίλου πήδημα εκπαιδευτικούς σαν κοινούς εγκληματίες;

@ριστεία, όχι αστεία
|

Λειτουργία νηπιαγωγείων.

9. Επιτήρηση μαθητών/τριών – Ασφάλεια μαθητών/τριών ( γενική αντικειμενική)

¨Οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων παραλαμβάνουν τους/τις μαθητές/τριες στην είσοδο της/των τάξης/τάξεων του Νηπιαγωγείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν.¨
Για το λόγο αυτό στα νηπιαγωγεία συχνά υπογράφεται από την αρχή της χρονιάς υπεύθυνη δήλωση ποιος θα φέρει ή θα πάρει το νήπιο σε περίπτωση απουσίας του γονέα.

Οι γονείς ή όποιος/α έχει την επιμέλεια οφείλει στη λήξη του προγράμματος να είναι έξω από την πόρτα του σχολείου να παραλάβει το παιδί του. Στην περίπτωσή μας ο πατέρας αφού είχε την επιμέλεια έπρεπε να περιμένει τα παιδιά του. 34/2018 ΝΣΚ .
Υ.Γ Οι αποφάσεις δικαστηριων που ρυθμίζουν την επικοινωνία των διαζευγμένων γονέων με το παιδί τους και ορισμένοι γονείς τη στέλνουν με εξώδικο στο σχολείο για να το εμπλέξουν στα οικογενεικά τους ζητήματα δεν αφορούν το σχολείο γιατί το σχολείο δεν είναι διάδικος σε καμιά δίκη.
Τα υπολοιπα οι δικηγόροι.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Ως πρεσβύτερος, ελπίζω ότι θα μου επιτραπεί να καταθέσω μία σημαντική παρατήρηση:
Στο άρθρο 18 του Π.Δ. 79, λέει για τα δημοτικά σχολεία ΄΄Στο Δημοτικό Σχολείο οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν.΄΄ Αυτό σημαίνει σαφέστατα ότι οι εφημερεύοντες παραλαμβάνουν τους μαθητές από τους γονείς τους. Στηριζόμενοι σ΄ αυτή την προφανή ερμήνεια έμπειροι διευθυντές λένε τον Σεπτέμβρη στην πρώτη συνεδρίαση:
΄΄Από τους γονείς παραλαμβάνετε, στους γονείς παραδίδετε. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις: τον μαθητή Α.Π του Β1 παραλαμβάνει η κυρία Κ.Δ σύμφωνα με το... , τη μαθήτρια Ε.Ρ του Δ2 παραλαμβάνει ο ... σύμφωνα με το ... Όλοι πρέπει να γνωρίζετε τα ονοματεπώνυμα των γονέων - καταστάσεις υπάρχουν σε όλες τις αίθουσες - την όψη τους και έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε την παράδοση μαθητή μέχρι την εξακρίβωση των στοιχείων. Όποιος αμφιβάλλει, να με ειδοποιεί. Δεν επιτρέπουμε την έξοδο, αν υπάρχει αμφιβολία.''
Η αποχώρηση των μαθητών είναι δύσκολη στην αρχή στα μεγάλα δημοτικά σχολεία για πολλούς συναδέλφους, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Σαν πολλά περιστατικά με εκπαιδευτικούς δεν έχουμε?
|

@Ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους
- "Οι νόμοι δεν πρέπει να κάνουν εξαιρέσεις" αλλά κάποιες φορές κάνουν. Καμιά φορά επίσης, εξαιρέσεις τυχαίνει να κάνουν ακόμη και οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή τους.
- "Όποιος είναι αθώος δεν έχει να φοβάται κάτι, όποιος αποδειχθεί ένοχος πρέπει να τιμωρείται". Και αθώους που να καταδικάστηκαν ξέρουμε και ενόχους που να αθωώθηκαν επίσης (πχ από Δικαστική πλάνη, από παραγραφή, από πλαστά-κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία, από ψευδείς μαρτυρίες κλπ.). Άρα ακόμα κι αν σε λένε πχ Άγιο Πέτρο, δεν πας κοινωνική επίσκεψη στον Εισαγγελέα, στον Ανακριτή και στο Δικαστήριο για να πιείτε παρέα τσάι.
- Φυσικά και "Δεν μπορεί ο κάθε εξωτερικός παρατηρητής να δικάζει, να αθωώνει ή να καταδικάζει" αλλά νομίζω ότι δικαιούται να πιστεύει, ότι ένας εκπαιδευτικός που δεν λέγεται πχ Βίτο Κορλεόνε, είναι μάλλον λίγο απίθανο να είναι συνεργός σε απαγωγές μαθητών του.

@ με έγγραφο από την εισαγγελία
|

ετσι θέλουν , αλλά ο κλάδος κοιμάται ! επίσης το πρωί να το επιδεικνύουν , καθώς μπαίνει ένα ένα , αλλιώς δεν μπαίνει μέσα γιατί δεν μπορούν μετά να το δώσουν χωρίς χαρτί το μεσημέρι. αμέεεεεεε , πρέπει να αποφασίσει να τους τρολάρει συσσωμος ο κλάδος μια βδομάδα (θα βάραγαν και παραίτηση όλοι οι διευθυντές σε ένα παραλληλο σύμπαν και οι δπε-δδε αλλά το τραβάω)

@ριστεία, όχι αστεία
|

Άρθρο 18 π.δ 79/2017 για τα δημοτικά.
Προσέλευση-αποχωρηση μαθητών (γενική υποκειμενική)
"Μετά τη λήξη των μαθημάτων σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθυνονται στην έξοδο του σχολείου συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την τελευταία διδακτική ώρα."
Τελεία και παύλα. Αλλαγή παραγράφου
Nullum poena sine legum.
Τα υπόλοιπα οι δικηγόροι.

Ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους
|

Οι νόμοι δεν πρέπει να κάνουν εξαιρέσεις. Όποιος είναι αθώος δεν έχει να φοβάται κάτι, όποιος αποδειχθεί ένοχος πρέπει να τιμωρείται βάσει των νόμων από τα αρμόδια δικαστήρια. Δεν μπορεί ο κάθε εξωτερικός παρατηρητής να δικάζει, να αθωώνει ή να καταδικάζει.

Γιάννης Ν
|

Από αύριο οι γονείς πρέπει να παραλαμβάνουν καθημερινά τα παιδιά τους με έγγραφο από την εισαγγελία πως έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους σήμερα. Κάθε μέρα νέα βεβαίωση. Αυτό δε μας λέει το γεγονός αυτό;

Πλατάρος Γιάννης
|

Τα σχολεία έχουν διαταγές να ενημερώνουν και τους δύο γονείς για τα παιδιά ας έχουν χωρίσει.
Κηδεμόνας είναι όμως μόνο ο ένας, αυτός που έχει την δικαστική απόφαση της επιμέλειας.
Το έντυπο του κειμένου της υπεύθυνης δήλωσης, είναι συγκεκριμένο.
Όταν έχουν παιδί, είναι βέβαιο, ότι μισούνται θανάσιμα...
Αυτό πρέπει να το έχει υπ΄όψιν ο Διευθυντής και στην εγγραφή να παίρνει δηλώσεις και φωτοτυπία ταυτότητας, και ΔΕΗ και ΕΥΔΑ&
Η συνοδεία του μαθητή από άλλον γονέα από τον νόμιμο, εκλαμβάνεται ότι είναι ξένο πρόσωπο, άρα αρπαγή, απαγωγή, άρα αυτόφωρο, άρα άμεση σύλληψη.
Η πηγή του κακού είναι η έλλειψη ενημέρωσης για κάποιο νέο δικαστήριο που άλλαξε το στάτους. Κάποιος δεν ενημέρωσε , κάποιος δεν ενημερώθηκε. Το τρίγωνο είναι «Πατέρας-Μάνα, Διευθυντής» Η Νηπιαγωγός «που κολλάει» δεν μπορώ να φανταστώ....
Ο Διοικητής που παρέλαβε την μήνυση και διέταξε την σύλληψη, ΔΕΝ μπορώ να φανταστώ ότι το έκανε ελαφρά τη καρδία. Πρέπει ο εξαγριωμένος πατέρας, να τον έπεισε ότι είχε ενημερώσει ΕΠΙΣΗΜΑ το Σχολείο,, εγγράφως, με πρωτόκολλα, ίσως και εξώδικα καινα μην υπήρξε συμμόρφωση. Αδυνατώ να εικάσω κάτι διαφορετικό. Εκτός αν είχαμε μαθητευόμενους μάγους στο πόδι του Διοικητή.
Ανυπομονούμε να μάθουμε το πλήρες ρεπορτάζ..
Οι «Κράμερ εναντίον Κράμερ» είναι μια πλειονότητα πια....
«Ή μου φέρνεις την δικαστική απόφαση κηδεμονίας να κρατήσω φωτοτυπία, ή δεν γράφω το παιδί και να πας όπου θέλεις για παράπονα, πάρε το τηλέφωνο της Προϊσταμένης μου Αρχής,..»
Αυτό είναι το μήνυμα για τους Διευθυντές....

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

- Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν συλλαμβάνονται όταν τα θέματα αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.
- Τι είναι αυτό;
- Μια τροπολογία που αργεί σαράντα χρόνια.
- Μα δεν είναι σωστά διατυπ...
- Να γίνω ΄΄Καραϊσκάκης΄΄ τώρα, να παρακαλάτε να ανοίξει η γης να σας καταπιεί;

Παθών
|

Λοιπόν επειδή πολλοί σχολιάζετε χωρίς να ξέρετε, ορίστε μερικές πληροφορίες. Η επιμέλεια και το ποιός παίρνει τα παιδιά ποιά μέρα (από το σχολείο ή αλλού) ρυθμίζονται με δικαστικές αποφάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος από τους γονείς κοινοποιεί την απόφαση στο σχολείο, για να ξέρουνε ποιός παίρνει τα παιδιά σε ποιές μέρες.

Δεν λεει λεπτομέρειες το άρθρο, αλλά για να στράφηκε ο πατέρας κατά του σχολείου (δ/ντη και νηπιαγωγού) με συνδρομή της αστυνομίας, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα υπήρχε απόφαση την οποία προφανώς ο πατέρας ισχυρίζεται ότι δεν τηρήθηκε. Η αστυνομία είναι πολύ δύσκολο να πήγε "στο άσχετο", σου ζητάνε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να δουν την απόφαση πριν δράσουν. Το αν η απόφαση κοινοποιήθηκε σωστά στο σχολείο και "ξεχάστηκαν" ή αν ήταν απροετοίμαστοι (κακώς) να χειρίζονται τέτοιες ιστορίες, θα το μάθει όποιος πάει στο ακροατήριο.
Καλή δύναμη σε όλους τους.

Να παρέμβει ο Σερίφης
|

@Ερωτήματα
- "Κάποιος λόγος δεν θα υπήρχε"; Το λόγο τον γράφει το δημοσίευμα : "μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου". Άλλος παντρεύεται.... άλλος πληρώνει τη νύφη.
- "Η αστυνομία δεν δρα αυθαίρετα". Παίρνετε όρκο? Υπάρχει κανόνας χωρίς εξαιρέσεις?
- "όλοι οι πολίτες συλλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο". Παίρνετε όρκο? Υπάρχει κανόνας χωρίς εξαιρέσεις?
ΥΓ. Ελπίζω μόνο, να μη φορτώσουμε στους εκπαιδευτικούς της χώρας το μισό ΠΚ για να παρουσιάσουμε "έργο" και να λέμε ότι πατάξαμε την εγκληματικότητα.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
|

ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΗΡΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΡΑ Κ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ

@ριστεία, όχι αστεία
|

Ορισμένοι/ες θα πρέπει να έχουν αυξημένη οξύνοια στις θέσεις που υπηρετούν και δεν αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς.
Το υπουργείο είναι συνυπεύθυνο γιατί γνωρίζει άριστα τι γίνεται.

Απαράδεκτο!
|

Τι φταίει ο εκπαιδευτικός σε όλη αυτή τη περίπτωση;
Αυτό είναι απαράδεκτο και θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν διακρίσεις στα παιδιά χωρισμένων γονέων.
Πράγμα που είναι αδικία προς τα παιδιά αυτά.
Πρέπει ωστόσο οι εκπαιδευτικοί να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μην βρίσκονται αντιμέτωποι σαν υπόδικοι.
Πρέπει να επέμβει άμεσα η πολιτεία.

Που είναι η υπουργάρα μας;
|

θα τους πει να διατυπώσουν τις διαμαρτυρίες τους σε πλατφόρμα!

Ο υπουργος δεν μπορεί να δώσει λύση σε πραγματικά προβλήματα!

Ερωτήματα
|

Συνελήφθησαν χωρίς να υπάρχει λόγος; Κάποιος λόγος δεν θα υπήρχε; Η αστυνομία δεν δρα αυθαίρετα. Επίσης, όλοι οι πολίτες συλλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή άλλοι πρέπει να συλλαμβάνονται αλλιώς κι άλλοι αλλιώς;

φταίνε !
|

δε μύρισαν τα νύχια τους, δεν είναι καχύποπτοι και έχουν και όλα τα μέσα από το κράτος.
και νομικά τρεχάματα και προστίματα και απόλυση
(να βγει η υπουργάρα να πει τι θα έκανε , αν... α, δεν ξέρει καν πώς λειτουργούν τα σχολεία, τι μπάχαλο έχει φέρει , τι ψηφιακά εργαλεία ΔΕΝ έχει φέρει ο προηγούμενος υπουργός στα ψηφιακά, τι κενά υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ στα σχολεία)

Μονόπολη
|

Το πλέον απίθανο υπουργείο.
Ικανό μόνο για το χειρότερο σενάριο...

Σωτήρης
|

To σοφότερο αυτήν την περίοδο είναι να μην είσαι στην εκπαίδευση. Γιατί αν είσαι αργά ή γρήγορα δεν την γλιτώνεις τη φυλακή... όχι βέβαια ότι οι διευθυντάααααααρες φορούν αγιοστέφανο... αλλά το περιστατικό είναι ενδεικτικό του ότι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρά... !!!

τι , όλα αυτά με ψηφιακά άλματα
|

δεν είναι διασυνδεδεμένα ; δεν φαίνονται άμεσα σε πλατφόρμες και στις οθόνες των υπολογιστών των διευθυντών ; σωωωωωωωπααααα. ποιος ήταν υπουργός ψηφιακού αθλητισμού ρε σεις; στην προηγούμενη κυβέρνηση ρωτάω, αυτοί είναι καινούργιοι εδώ , νωρίς είναι ακόμα.
τα έγγραφα στέλνονται με ταχυδρομικά περιστέρια; έχουμε νομικό πολιτισμό ; έχουμε οργάνωση στα σχολεία και τις υπηρεσίες; κοινή λογική και δικαιοσύνη; (θα πεις τα έχουμε όλα αυτά στις υπηρεσιακές μεταβολές, τη διοικηση του υπαιθα και τις παιδαγωγικές πρακτικές ; μπααααααααααααααααααααα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ