Επιστολή στους Πρυτάνεις για την κατάργηση τους αντιτίμου των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες

11/04/2024

Ενημερώθηκε: 11/04/2024, 14:05

Άκουσε το άρθρο

Επιστολή στις πρυτανικές Αρχές των 17 f Φοιτητικών  Εστιών αρμοδιότητας του ιδρύματος ανά την Ελλάδα, απέστειλε η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Άννα Ροκοφύλλου με την οποία τους γνωστοποιεί ότι "δεν θα λαμβάνεται πλέον κανένα αντίτιμο από τους φοιτητές για την στέγαση τους".

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φορέας ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μετά από πρόταση της προέδρου του Άννας Ροκοφύλλου, καταργείται το αντίτιμο που πλήρωναν μέχρι σήμερα για την στέγαση τους οι φοιτητές στις εστίες αρμοδιότητας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Πρόκειται για ένα αντίτιμο στέγασης το οποίο, κυμαίνονταν, από 5 μέχρι 45 ευρώ το μήνα, δηλαδή από 60 ως 540 ευρώ τον χρόνο. 

Το αντίτιμο αυτό το λάμβαναν από τους εστιακούς φοιτητές κάποια από τα Πανεπιστήμια και το απέδιδαν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Επίσης με  χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανακλήθηκαν οι δύο προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2006 και το 2010 από τον προγενέστερο φορέα, που ήταν το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

 

Σχόλια (4)

@ΙΝΕΔΙΒΙΜ
|

Ακριβώς. Μάλλον αυτό ήταν το "αποχαιρετιστήριο δώρο της". Κάτι συμβαίνει και πρέπει να λυθεί άνωθεν. Δεν μπορεί ο φοιτητής να μην πληρώνει απολύτως τίποτα ούτε ένα συμβολικό ποσό καν. Σε καμία χώρα του κόσμου δε συμβαίνουν αυτά τα φαιδρά.

Κορόιδο φορολογούμενος
|

Όλοι ξέρουν ότι όταν ένα δημόσιο αγαθό είναι "τζάμπα", απαξιώνεται και καταστρέφεται. Ήταν λογικό απολύτως να υπάρχει αυτό το αστείο αντίτιμο. Αστείο όταν το συγκρίνεις με το κανονικό κόστος ενοικίασης ενός παρόμοιου χώρου. Αυτή η κυρία μόνη της αποφάσισε να το μηδενίσει; Με μηδέν έσοδα φαντάζομαι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στις εστίες, θα γίνεται καλύτερη συντήρηση, θα υπάρχει περισσότερη ασφάλεια, ε;

ΙΝΕΔΙΒΙΜ
|

Υπόψη ότι σε προηγούμενη Σύνοδο Πρυτάνεων είχε βγει ειδική ανακοίνωση από τους Πρυτάνεις ότι το ΙΝΕΒΙΔΙΜ δεν κάνει την δουλειά του και δεν μπορει στοιχειωδώς να υποστηρίξει την συντήρηση και την αξιοπρεπή διαβίωση των φοιτητών στις εστίες. Τα συμπεράσματα δικά σας

ΞΑΝΘΟΣ
|

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....!!!
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ .....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ.
ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΟΤΑΝ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.
Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ;
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΠΑ......!!! ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟς ΜΟΥ....!!!
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ